Den nakna sanningen...

Hittade för ett tag sedan, på en dansk blogg, en beskrivning på burkcovers.Jag gjorde dessa som en kul grej till en vän i 30års present. Men nu har jag fått många beställningar så de är väldigt populära. Väldigt roliga att virka måste jag säga. Jag har använt tildagarn och virknål 3 till kropparna och till kläderna har jag använt ett tunnare garn och virknål 2. Kalsongerna är ett eget hittepå och jag har inte skrivit upp mönstret än.  ;-)

Såhär ser de ut med kläderna på.


Och här har ni den nakna sanningen! 


Kvinnan hittar ni här; http://halager.blogspot.dk/2013/05/diy-gaven-til-drengerven-hklet-cover.html?m=1

Mannen hittar ni här; http://halager.blogspot.se/2014/01/diy-gaven-til-kvinden-hklet-cover-til.html?m=1

Enjoy!

pust å stön!

Inatt har det inte blivit mycket sömn... Lillebror är förkyld med feber och hosta OCH har två tänder på g. Storasyster har drömt mardrömmar... inte mycket sömn för nån av oss. Så nu blir det kaffe och terapi. 

Nytt projekt på gång! 
Älskar färgen och garnet är så otroligt mjukt. ♥


Ingemansland

Just nu känns ingenting rätt... började på en fuskpolo till min man... inge kul. Har börjat på en balaclava till lilleman.. känns också obra! Har inget projekt!?! Känner mig vilsen... väntar fortfarande på garnet från garnbutiken i stan. Hoppas på bättre insperation imorgon.
God natt på er alla! 

stickcafé

Igår va jag och några vänner på stickcafé.  Vi fick lära oss hur man stickar strumpor från tå till topp. Nytt och spännande!! Lite klurigt innan man kom på hir man skulle göra men nu flyter på på. Det färdiga resultatet visas så snart det är klart. :-D

Åååh jag har hittat så mycket fint jag vill göra. Men jag hatar att ha ufon så det måste bli färdigt först, det jag håller på med!

Byfånen..

Nu är min mans mössa med öronlappar klar. Idén kom väl egentligen när vi satt och tittade på gamla avsnitt av hem till byn. Jonas, byfånen, går alltid runt mes en mössa med öronlappar. Så nu får jag väl börja kalla honom för byfånen. ;-)

Mönstret hittar ni här: http://www.hemmetsjournal.se/Handarbete/Sticka-och-skicka/Beskrivningar/Sticka-varmande-mossa-halsduk-och-vantar/ 

Jag har använt stickor 5, 5 och garnet heter Stephanie och är från Netto. 
Såhär blev min mössa:

rät eller avig?

Jag håller ju på att sticka en mössa med öronlappar till min man. Men jag är ju värdelös på att läsa stickbeskrivningar. Måste verjligen bli bättre på detta. Som tur är, är svärmor stickornas drottning.  Hon hjälper mig. Men nu sitter jag här... försöker se på bilden men nej! Jag undrar om det blir rätt ja... men man kan väl säga att det blir min egen version av mössan. ;-) Snart är den klar iaf. Får se om den får godkänt av mannen. Han vågar väl inte säga nåt annat än att den är bra ändå. 

Ikväll blir det några till avsnitt på hem till byn och göra färdigt mössan!

Go' kväll.

Äntligen!

Nu är min mans raggsockar äntligen klara. Han blev väldigt nöjd! Nu ska här sättas igång medu en mössa med öronlappar sen får vi hoppas att garnaffären får in mitt garn snart. Annars får jag beställa från annat håll. Kan ju inte vara meningen att man ska behöva vänta i 2 veckor? *otålig*

Här är iallafall de färdiga strumporna!

inte mycket gjort...

Här har det inte blivit mycket gjort de senaste dagarna. Väntar fortfatande på garnet från garnaffären i stan. Men de verkar inte komma... min mans sockar blrjar ta form men det är otroligt tråkigt att sticka den andra. Varför ska de va två för? Räcker de inte med en? ;-)

Har så många projekt jag vill börja på men jag har lovat mog själv att avsluta de jag håller på med först. Orkar inte ha en massa ufon liggandes. Har ni många ufon?

Storasyster har börjat dagis igen efter julledigheten. Så nu är det bara jag och lillebror hemma på dagarna. Tomt!! Men hon älskar sitt dagis! 

Ha det gott!

One done, one to go!

En raggsocka till min man är klar. Nu ska det " bara" göras en lika dan.... Men det ordnar sig nog. 

Jag har ju fått en beställning på ölcovers men jag får ju inte de jäkla garnet! Här är man snäll och gynnar den lokala handarbetsbutiken och så ska de ta sån tid att få två små garnnystan?? Jag behöver dem nu!!!! Dagens ilandsproblem ja vet...

Här är i alla fall den färdiga raggsockan. Är väldigt nöjd måste jag säga!


Tubhalsduk klar!

Nu är den äntligen klar! Efter många upprepningar så är den klar. Mönstret var väldigt lätt. Min svärmor hittade det i en tidning. Men det går ju att variera till oändlighet.

Jag har använt mig av garnet Signe från Netto. Ett väldigt mjukt och lätt akrylgarn. 

La upp ca 90 m på rundstickor 5, 5.

1-6 Började med 6 varv rätstickning (1 varv 1rm, 1 varv am osv).

7. Sedan ett varv med *omslag, 1rm* upprepa ** varvet ut. 

8. *släpp omslaget,  1 rm*. Upprepa ** varvet ut.

9-12. Sticka 4 varv rätstickning. (1 varv rm, 1 varv am osv.).

Upprepa varv 7-12 tills du nått önskad längd. (Min gjorde jag ca 34 cm och kom ihåg att avsluta med varv 7 och 8 innan de sista varven med rätstickning).

13-18.  Avsluta med 6 varv rätstickning.
Maska av.

Klart!! 
Fint blir det och väldigt effektfullt med de tappade maskorna.Ooops!!

Igår blev det inte mycket stickat. Vi var iväg med båda barnen och åkte pulka och grillade korv. Farfar och farbror var också med. Riktigt mysigt och roligt! 

Jag bara råkade åka till Netto igår.. 2 gånger! Garn och tillbehör blev det båda gångerna. Jag som verkligen behövde mer garn... men det fanns akrylgarnet Signe kvar och det kan jag ju inte låta bli!!!! haha! Så nu är det många nya projekt i mitt huvud. Min man har ju som sagt beställt sockar och igår sa han att han ville ha en fuskolle. Hittade ett recept på järbos hemsida som jag ska testa. Fanns en väldigt snygg mössa till den också. Så räcker garnet ska han få en mössa också. :-D

Fick även tag på tags att sätta på mina virkade och stickade prylar som jag säljer. Några stod det home made på och på de andra stod det mady by love och made by mommy. Perfekt!

Fick även tag på lite olika rundstickor, barnstickor och hjälpstickor. Bara 5 kr styck! 


Vill ha meeeer!

Måste åka till Netto imorgon igen och få mer garn. Kan verkligen rekommendera både akrylgarnet Signe och ullblandade Stephanie. Underbara att sticka med. Jag tror jag får ragga upp svärmor på vägen så vi får ta oss en tur. ;-)

Tubhalsduken börjar arta sig. (Efter urartandet!) Fick ju som sagt börja om eftersom jag missbedömt maskantalet kolossalt!  :-D Men nu är jag på banan igen. 

Nästa projekt blir raggarsockar till min man. Han vill ha vvarmt i kängorna när han är ute och jaktar. Undra bara vilken modell??? :-/ Kikade lite i en bok svärmor hade hemma. Det finns ju oändligt många varianter på stickade strumpor. Hade varit kul att testa något nytt.  Har ni några förslag på herrsockar så skriv gärna en kommentar! 

Ha en trevlig kväll!

Å där tog det stopp...

Det är så tråkigt att inte ha något hantverk i händerna. Halsduken som jag håller på med tror jag blir alldeles för vid. Ska få smakråd i eftermiddag så den får ligga så länge. Var ner på den lokala garnbutiken och skulle köpa tildagarn för jag har fått en ny beställning på ölcovers och garnet var ju såklart slut här hemma. Men det hade de såklart inte inne.. så det blir inget med de heller.. 
Så nu sitter jag här i soffan och det kliiiar i fingrarna. Men vad ska jag göra? 
Jag har ju ett litet UFO som ligger men det är africanflower och det är såååå tråkigt att göra. Har gjort 26 blommor av 36... men ska ugglan bli klar så är det väl bara att sätta igång.  ;-)


Nytt projekt på gång.

Har upptäck tjusningen med att sticka!! Det är så roligt att se att man fixar både stickning och virkning. Just nu stickar jag på en tubhalsduk med tappade maskor. Ni får här ett litet smakprov. Fler bilder kommer när det är klart. Garnet är ett akrylgarn från Netto. Underbart att sticka i. Var nere idag igen och fick tyvärr inte tag på mer av detta men det blev några nystan med raggsocksgarn. Jag behöver snart större förvaring till mina garner... ;-)


Fin respons!

Tack alla för all fin respons jag har fått både på instagram, här och på facebook! Det värmer!! <3

Nu det senaste har det blivit en hel del handarbetat. Sedan sonen föddes i mars har jag fått mycket tid till mitt stora intresse. (Han sover bra!) ;-)

Här är det senaste. Stickade sockor i merinoull. Dottern behövde något varm, men inte för tjockt i kängorna. Nu när det har varit så kallt.

Mönster på virkad kanin.

First of all I like to say THANKS to Marta Porcel who has created this wonderfull pattern and for letting med translate it to Swedish. You find the original pattern here: http://www.creativaatelier.com/peluche-amigurumi-crochet-conejita/
 
Först vill jag tacka Marta Porcel som har skapat detta underbara mönster och för att hon låter mig översätta det till svenska. Ni hittar originalmönstret här: http://www.creativaatelier.com/peluche-amigurumi-crochet-conejita/
 
Jag har använt mig av garnet Tilda från Svarta Fåret och virknål 3. Kolla gärna in bilderna på originalmönstret. Där finns fina bilder över montering och tillvägagångssätt. <3
Jag har aldrig översatt ett mönster förut och absolut inte från spanska.. Hoppas att allt är rätt annars får ni höra av er. =)
 
 

Virkad kaninflicka

Huvud

1.       6 fm i en magisk ring. (6)

2.       Virka 2 fm i varje m (12)

3.       *öka en maska, 1 fm* repetera ** varvet ut (18)

4.       *öka en maska, 2 fm* repetera ** varvet ut (24)

5.       *3 fm, öka en maska* repetera ** varvet ut (30)

6.       *4fm, öka en maska* repetera ** varvet ut (36)

7.       *öka en m, 5 fm* repetera ** varvet ut (42)

8.       *6 fm, öka en m* repetera ** varvet ut (48)

9.       *öka en m, 7 fm* repetera ** varvet ut (54)

10.   *öka en m, 8 fm* repetera ** varvet ut (60)

11.   *9 fm, öka en m* repetera ** varvet ut (66)

12.   *öka 1m, 10 fm* repetera ** varvet ut (72)

13-15. 1 fm i varje m

16. *10fm, minska 1m * repetera ** varvet ut (66)

17. *9 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (60)

18. *8 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (54)

19. *7 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (48)

20. *6 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (42)

21. * 5 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (36)

22.  *4 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (30)

23.  *3 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (24)

24. *2 fm, minska 1 m* repetera ** varvet ut (18)

Fyll huvudet med vadd. Klipp av garnet men spara en lång tråd till montering.

 

Kropp

1.       6 fm i en magisk ring

2.       Virka 2 fm i varje m (12)

3.       *1 fm, öka en m* repetera ** varvet ut (18)

4.       *öka en m, 2 fm* repetera ** varvet ut (24)

5.       *3 fm, öka en m* repetera ** varvet ut (30)

6.       *4 fm, öka en m* repetera ** varvet ut (36)

7-9. 1 fm i varje m

10. Virka 16 fm, minska 1 m, virka 16 fm, minska 1 m (34)

11. Virka 15 fm, minska 1 m, virka 15 fm, minska 1 m ( 32)

12-13. 1 fm i varje m (32)

14.   Virka 14 fm, minska 1 m, virka 14 fm, minska 1 m (30)

Här börjar ränderna på tröjan, varva vitt och rosa.

15.   Virka 13 fm, minska 1 m, virka 13 fm, minska 1 m (28)

16-17. 1 fm i varje m (28)

18.   Virka 12 fm, minska 1 m, virka 12 fm, minska 1 m (26)

19.   Virka 11 fm, minska 1 m, virka 11 fm, minska 1 m (24)

20-21. 1 fm i varje m (24)

22. Virka 10 fm, minska 1 m, virka 10 fm, minska 1 m (22)

23. Virka 9 fm, minska 1 m, virka 9 fm, minska 1 m (20)

24-25. 1 fm i varje m (20)

 

26. Virka 8 fm, minska 1 m, virka 8 fm, minska 1 m (18)

Stoppa kroppen med vadd och sy fast huvudet.

 

 

Svans

1.       Virka 6 fm i en magisk ring (6)

2.       Virka 2 fm i varje m. (12)

3.       Virka 1 fm i varje m. (12)

4.       *Minska 1 m, 2 fm* repetera ** varvet ut.

Stoppa med vadd och sy fast på kroppen.

 

 

Basen på klänningen (kjolen)

1.       Virka 30 lm och slut till en ring med en sm. (30)

2.       Virka 1 fm i varje m. (30)

3.       *Virka 4 fm, öka en m*. Upprepa ** varvet ut. (36)

4.       Virka 1 fm i varje m. (36)

5.       *Virka 4 fm, öka 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (42)

6.       Virka 1 fm i varje m. (42)

7.       *Virka 4 fm, öka 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (52)

8-15. Virka 1 fm i varje m. (52)

16.   *Virka 25 fm, öka 1 m* Upprepa ** varvet ut. (54)

17-20. Virka 1 fm i varje m. (54) Dessa varv virkas randigt med vitt och rosa.

 

Klänningens överdel.

1.       Lägg kjolen med framsidan mot dig.

Virka 8 fm i de mitterta 8 m fram på kjolens överdel. 1 lm, vänd. (8)

      2-5. Virka 1 fm i varje m. 1 lm, vänd. (8)

 

Hängslen (x2)

1.       Virka 21 lm. Vänd.

2.       Virka 1 fm i andra m från nålen. Virka 1fm i varje m. (20)

 

Ficka

1.       Virka 15 lm. Vänd.

2.       Virka 1 fm i varje m. (14)

3.       Virka 2 fm tills. Virka 10 fm. Virka 2 fm tills. 1 lm., vänd. (12)

4.       Virka 2 fm tills. Virka 8 fm. Virka 2 fm tills. 1lm, vänd. (10)

5.       Virka 2 fm tills. Virka 6 fm. Virka 2 fm tills. 1lm, vänd. (8)

6.       Virka 2 fm tills. Virka  4 fm. Virka 2 fm tills. 1 lm, vänd. (6)

7.       Virka 1 fm i varje m. (6)

8.       Kanta fickan med vitt. Ca 7 fm på varje sida.

 

Knappar (x2)

1.       Virka 6 fm i en magisk ring.

 

Öron (x2)

1.       Virka 5 fm i en magisk ring. (5)

2.       Virka 1 fm i varje m. (5)

3.       Virka 2 fm i varje m. (10)

4-5. Virka 1 fm i varje m. (10)

6.    *Virka 1 fm, öka 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (15)

7-8. Virka 1 fm i varje m. (15)

9.    *Virka 1 fm, öka 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (22)

På detta varv har jag för mig att det blev något galet. Att jag fick virka 2 fm extra i slutet på varvet. Det fungerade alldeles ypperligt att göra så.

10-14. Virka 1 fm i varje m.

15.   Virka 9 fm, minska 1 m, virka 9 fm, minska 1 m. (20)

16-17. Virka 1 fm i varje m. (20)

18.   Virka 8 fm, minska 1 m, virka 8 fm, minska 1 m. (18)

19.   Virka 1 fm i varje m. (18)

20.   Virka 7 fm, minska 1 m, virka 7 fm, minska 1 m. (16)

21-23. Virka 1 fm i varje m.

24.   Virka 6 fm, minska 1 m, virka 6 fm, minska 1 m. (14)

25-27. Virka 1 fm i varje m.

28.   Virka 5 fm, minska 1 m, virka 5 fm, minska 1 m. (12)

29-31. Virka 1 fm i varje m. (12)

32.   Virka 4 fm, minska 1 m, virka 4 fm, minska 1 m. (10)

33-42. Virka 1 fm i varje m. (10)

43. Virka 3 fm, minska 1 m, virka 3 fm, minska 1 m. (8)

 

Ben (x2)

1.       Virka 6 fm i en magisk ring.

2.       Virka 2 fm i varje m. (12)

3.       *Virka 1 fm, öka 1m*. Upprepa ** varvet ut. (18)

4.       *Öka 1 m, virka 2 fm*. Upprepa ** varvet ut. (24)

5.       Virka 1 fm i varje m. (24)

6.       Virka 11 fm, öka 1 m, virka 11 fm, öka 1 m. (26)

7-9. Virka 1 fm i varje m. (26)

10.   Virka 11 fm, minska 1 m, virka 11 fm, minska 1 m. (24)

11.   Virka 10 fm, minska 1 m, virka 10 fm, minska 1 m. (22)

12.   Virka 9 fm, minska 1 m, virka 9 fm, minska 1m. (20)

13.   Virka 1 fm i varje m. (20)

14.   Virka 8 fm, minska 1 m, virka 8 fm, minska 1 m. (18)

15.   Virka 1 fm i varje m. (18)

16.   Virka 7 fm, minska 1 m, virka 7 fm, minska 1 m. (16)

17.   Virka 1 fm i varje m. (16)

18.   Virka 6 fm, minska 1 m, virka 6 fm, minska 1m. (14)

19.   Virka 1 fm i varje m. (14)

20.   Virka 5 fm, minska 1 m, virka 5 fm, minska 1 m. (12)

21.   Virka 1 fm i varje m.

22.   Virka 4 fm, minska 1 m, virka 4 fm, minska 1 m. (10)

23.  Öka 1m, 3 ggr. Minska 1 m, 2 ggr. 1 fm i sista m. (10)

24-37. Virka 1 fm i varje m. (10)

 

Volangkant

1.       Virka med vit 1 fm i varje m längst upp på benet. (10)

2.       Virka 2 fm i varje m med rosa. (20)

 

Arm (x2)

1.       6 fm i en magisk ring.

2.       Virka 2 fm i varje m. (12)

3.       *Virka 1 fm, öka 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (18)

4-6. Virka en fm i varje m.

7.       *Virka 4 fm, minska 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (15)

8.       *Virka 3 fm, minska 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (12)

9.       *Virka 2 fm, minska 1 m*. Upprepa ** varvet ut. (9)

10-20. Virka 1 fm i varje m. (9)

21-27. Virka 1 fm i varje m. (9) Dessa varv virkas randigt med vitt och rosa.

 

Ögon (x2)

1.       Virka 6 fm i en magisk ring.

 

Rosett

 
 

1.       Virka 7 lm. Vänd.

2-24. Virka 1 fm i varje m. 1 lm, vänd. (6)

         Sy ihop kortändarna på rosetten och vira garn på mitten så det blir en rosett.

         Sy fast framför ena örat.

 
 
 

RSS 2.0